Muay Thai

Το Muay Thai ή Thai Boxing (κατά την δυτική του ονομασία) είναι ένα μαχητικό άθλημα με ιστορία και φιλοσοφία 2000 ετών. Δημιουργήθηκε και άρχισε το μακρύ ταξίδι του από το Σιάμ (σημερινή Ταϊλάνδη) και με την πάροδο των αιώνων έχει εξελιχτεί σε άθλημα με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο, και  με αξιώσεις Ολυμπιακής συμμετοχής στο άμεσο μέλλον.. Στις μέρες μας διδάσκεται ως γυμναστική, μαχητικό άθλημα ή για αυτοάμυνα.

Η εξάσκηση στο Muay Thai βελτιώνει τη δύναμη, την αντοχή, την ευκινησία, τον συντονισμό και την ταχύτητα. Με συνεχή προπόνηση, και ακλουθώντας ένα μέτρια εντατικό πρόγραμμα, μπορεί κανείς να αποκτήσει καλή φυσική κατάσταση και να τη διατηρήσει για πολλά χρόνια.

Ως μαχητικό άθλημα, το Muay Thai συναρπάζει τους θεατές με τις σκληρές και θεαματικές αναμετρήσει του. Οι αθλητές μάχονται για πέντε γύρους, παρουσιάζοντας το υψηλότερο τεχνικό επίπεδο. Οι καθημερινές αναμετρήσει επιδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των τεχνικών.

Οι τεχνικές του Muay Thai μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν και για αυτοάμυνα, αφού στην εκπαίδευση οι μαθητές μαθαίνουν εξίσου πως να αμύνονται και πως να αντεπιτίθενται χρησιμοποιώντας τεχνικές που διδάσκονται καθημερινά.